Sitemap

Ένα κολάρο peccary είναι ένα μικρό, άγριο γουρούνι που ζει στη Νότια Αμερική.Είναι το μόνο είδος πεκάριου.Τα κολάρα είναι ντροπαλά και ζουν σε ομάδες των 10-30 ζώων.Τρώνε φύλλα, φρούτα και λουλούδια.

Πού ζουν?

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) είναι ένα μικρό, χερσαίο θηλαστικό που βρίσκεται στη Νότια Αμερική.Βρίσκονται κυρίως στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε άλλα μέρη της Βραζιλίας και της Παραγουάης.

Το κολάρο είναι το μόνο είδος πεκάριου και έχει ταξινομηθεί ως ευάλωτο από την IUCN.Οι κύριες απειλές για την επιβίωσή τους περιλαμβάνουν την απώλεια οικοτόπων, το κυνήγι και τον ανταγωνισμό με τα ζώα για τροφή.Οι κολάροι είναι συνήθως ντροπαλά ζώα που ζουν σε ομάδες περίπου 10-15 ατόμων.Είναι δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και περνούν τις νύχτες τους κοιμούμενοι σε δέντρα ή βούρτσες.

Τι τρωνε?

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) είναι ένα μικρό, κυρίως φυτοφάγο θηλαστικό που βρίσκεται στη Νότια Αμερική.Τρέφεται κυρίως με φύλλα, φρούτα και λουλούδια, αλλά τρώει επίσης έντομα και μικρά θηλαστικά.

Πόσο καιρό ζουν;

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) είναι ένα μικρό, χερσαίο θηλαστικό που βρίσκεται στη Νότια Αμερική.Συνήθως έχουν μήκος περίπου 60-90 cm και ζυγίζουν μεταξύ 4 και 10 kg.Έχουν κοντή ουρά και μεγάλα αυτιά που τους βοηθούν να ακούν μέσα στην πυκνή βλάστηση του τροπικού δάσους όπου ζουν.Τα περιλαίμια peccaries συνήθως ζουν για περίπου 10 χρόνια, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 15 χρόνια.

Έχουν αρπακτικά;

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) είναι ένα μικρό, κυρίως νυχτόβιο θηλαστικό που βρίσκεται στις Άνδεις της Νότιας Αμερικής.Έχει λίγα αρπακτικά και είναι σε θέση να επιβιώσει σε μια ποικιλία οικοτόπων.Ωστόσο, είναι ευάλωτο στο κυνήγι και μπορεί να επηρεαστεί από την απώλεια οικοτόπων.

Πόσα μικρά μπορούν να έχουν ταυτόχρονα;

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) μπορεί να έχει έως και 12 μικρά τη φορά, αλλά συνήθως μόνο έξι ή επτά γεννιούνται τη φορά.Η μητέρα και τα μωρά μένουν μαζί για περίπου δύο μήνες μετά τη γέννα, κατά τη διάρκεια του οποίου αναζητούν τροφή σε μικρές ομάδες.Μετά από αυτό, η μητέρα μπορεί να εγκαταλείψει την ομάδα της για να ενταχθεί σε μια άλλη ή μπορεί να παραμείνει μόνη της με τα μικρά της.Τα νεαρά πεκάρια συνήθως διασκορπίζονται από τις μητέρες τους περίπου στην ηλικία των τριών μηνών.

Ποια είναι η περίοδος κύησης για ένα περιλαίμιο κολάρο;

Η περίοδος κύησης για ένα κολάρο είναι περίπου δυόμισι μήνες.

Πόσο ζυγίζει ένα νεογέννητο;

Ένα νεογέννητο ζυγίζει περίπου 3,3 κιλά.

Πότε απογαλακτίζονται από το γάλα της μητέρας τους;

Όταν ένα κολάρο απογαλακτίζεται, η μητέρα του συνήθως θα σταματήσει να παρέχει γάλα περίπου όταν το μωρό φτάσει στην ηλικία των έξι έως οκτώ εβδομάδων.Στη συνέχεια, το μωρό θα αρχίσει να πίνει από ένα μπουκάλι νερό ή να τρώει στερεά τροφή.

Σε ποια ηλικία είναι σεξουαλικά ώριμα και ικανά να αναπαραχθούν;

Οι κολάροι φθάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία δύο ετών και μπορούν να αναπαραχθούν εντός ενός έτους.

Πόσο συχνά γεννούν τα θηλυκά κολάρα κατά τη διάρκεια της ζωής τους;

Οι πεκαρίδες με γιακά γεννούν κάθε δύο έως τρεις μήνες, με κορύφωση των γεννήσεων περίπου την εποχή των βροχών.Το μέσο μέγεθος γέννας είναι τέσσερις απόγονοι, αλλά έχουν καταγραφεί γέννες τόσο μεγάλες όσο οκτώ.Τα θηλυκά μπορεί να μείνουν έγκυες έως και δώδεκα μήνες πριν από τον τοκετό.Οι νεαροί κολάροι απογαλακτίζονται σε ηλικία περίπου έξι μηνών και θα μείνουν με τη μητέρα τους μέχρι να φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία περίπου ενός έτους.

Μπορούν οι άνθρωποι να τα κυνηγήσουν ή να τα φάνε με ασφάλεια ή μήπως κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους;

Το κολάρο peccary (Pecari tajacu) είναι ένα άγριο ζώο που βρίσκεται στη Νότια Αμερική.Είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του και το μόνο χερσαίο θηλαστικό στο γένος Pecari.Το κολάρο κυμαίνεται σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και νοτιοκεντρικής Βραζιλίας, της Παραγουάης, της Αργεντινής, της Βολιβίας και του Περού.Υπάρχουν τρία υποείδη: P. t. collaris, P. t. griseus, and P. t. ruficollis? και τα τρία βρίσκονται στη Βραζιλία και την Παραγουάη εκτός από το P. t. ruficollis που βρίσκεται μόνο στη Βολιβία και το Περού (Dobson et al., 200

Το κολάρο μπορεί να κυνηγηθεί ή να καταναλωθεί με ασφάλεια από τον άνθρωπο με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις (Fowler et al., 200

  1. .
  2. . Πρώτον, οι κυνηγοί θα πρέπει να φορούν προστατευτικό ρουχισμό, συμπεριλαμβανομένων γαντιών, μάσκας προσώπου και προστασίας ματιών για να αποφύγουν την επαφή με το σάλιο ή το αίμα του ζώου που θα μπορούσε να περιέχει ασθένειες όπως η λύσσα (Dobson et al., 200. Δεύτερον, οι κυνηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν μη τοξικές βολές που δεν καταστρέφουν τη βλάστηση ή τα αποθέματα νερού όπου ζουν τα ζώα (Fowler et al., 200. Τέλος, το κρέας από το κολάρο θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά για να μειωθούν οι πιθανότητες να προσβληθούν από τροφιμογενείς ασθένειες όπως η δηλητηρίαση από E coli ή σαλμονέλα (Fowler et al. , 200.

Γίνονται προσπάθειες διατήρησης για την προστασία τους από την εξαφάνιση ή για να βοηθηθούν οι πληθυσμοί να ανακάμψουν εάν βρίσκονται σε παρακμή;

Γίνονται προσπάθειες διατήρησης για την προστασία του κολάρου από την εξαφάνιση, αλλά δεν είναι σαφές εάν έχουν θετικό αντίκτυπο στους πληθυσμούς.Έχει σημειωθεί μείωση στο μέγεθος του πληθυσμού τους τις τελευταίες δεκαετίες και ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο κυνήγι και στην απώλεια οικοτόπων.Ωστόσο, έχουν γίνει επίσης προσπάθειες διατήρησης που μπορεί να βοηθήσουν τους πληθυσμούς να ανακάμψουν εάν βρίσκονται σε πτώση.Για παράδειγμα, υπάρχει τώρα ένα εθνικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτά τα ζώα, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του ενδιαιτήματος τους.Επιπλέον, γίνεται έρευνα για την εύρεση νέων τρόπων διαχείρισης αυτών των ζώων, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ευδοκιμούν στο μέλλον.

Tutte le categorie: Ιστολόγιο